Ø  Linker kleedkamer is voor de dames, de rechter voor de heren. Er zijn geen douches aanwezig.

Ø  Laat geen waardevolle spullen achter in de kleedkamer, het gebouw wordt niet afgesloten en is dus voor iedereen toegankelijk.

Ø  In de zaal moeten sportschoenen gedragen worden. Deze schoenen mogen niet buiten gedragen worden. Ook mogen ze geen zwarte zolen hebben i.v.m. het afgeven op de vloer.

Ø  Er zijn geen voorzieningen aanwezig, je kan zelf iets te drinken en of te eten meenemen.

Ø  Houd de zaal, kleedkamers en zitruimte schoon, afval in de aanwezige bakken.

Wedstrijdreglement Wintervolleybal

Ø  Er is een beperkte wisseltijd. Het is dus van belang dat de ploegen die moeten spelen op tijd klaar staan om het wedstrijdschema op tijd te laten verlopen.

Ø  De wedstrijden worden op tijd gespeeld. Een wedstrijd bestaat uit 2 sets die elk 9 minuten duren.  Na een gespeelde set wordt er van speelhelft gewisseld.

Ø  Het team dat op het wedstrijdschema als eerste staat vermeld mag beginnen met serveren.

Ø  Als het eindsignaal klinkt wordt het punt afgemaakt en telt dus mee voor de eindstand.

Ø  Iedere gewonnen set is 2 punten, bij gelijke stand krijgt ieder 1 punt.

Ø  Indien een team om één of andere reden niet kan spelen zal zij de wedstrijd verliezen met 25-0.

Ø  Van ervaren spelers wordt verwacht dat zij zich aanpassen aan het niveau van de wedstrijd.

Ø  Netfouten worden afgefloten. (Blessuregevaar)

Ø  Er mag zowel bovenhands als onderhands worden opgeslagen.

Ø  De beslissing van de scheidsrechter is bindend.

Ø  Time outs zijn niet toegestaan.

Ø  Ieder team moet een teller en scheidsrechter beschikbaar stellen.

(Zie wedstrijdschema)

Ø  De aangewezen teller en scheidsrechter zorgen voor het invullen van de uitslag op het wedstrijdschema.

Ø  Wedstrijdschema’s s.v.p. in de map laten zitten.

Ø  Bij een gelijke eindstand wordt gekeken naar het saldo gescoorde punten -/- punten tegen.